NK Veldrijden Hoogeveen: Langenbarg en Remijn

NK Veldrijden Hoogeveen: Langenbarg en Remijn

Puck Langenbarg uit Ruurlo is tijdens het Nederland Kampioenschap veldrijden voor junior-vrouwen kampioen van Nederland geworden. Mae Cabaca uit Vlaardingen finishte als tweede en het brons ging naar Noi Moes (TWC Pijnenburg) uit Goirle.


Puck Langenbarg nam vanaf de start de leiding en stond deze op een hapering op de bult niet maar af. Noi Moes was de eerste achtervolgster, maar zag Mae Cabaca in het verloop van de strijd over zich heenkomen. ‘’Ik ben heel blij met deze titel’’, glunderde Puck Langenbarg na haar vierde nationale titel bij de jeugd en op de weg van oor tot oor. ‘’Ik had een goede start, ging als eerste door de eerste bocht waarna Noi Moes op de bult langs mij naar beneden kwam rijden. Ik had het verkeerde spoor, maar daarna kon ik het gat lopend dichten en ben over haar heen gesprongen. Mae (Cabaca, DR) kwam nog wel dichterbij, maar de afstand was goed te overzien. Het parkoers was goed te doen, nooit makkelijk, maar ik heb mijn snelheid erin kunnen houden.’’ De MBO-studente Sport en Bewegen in Doetinchem, die vorige week in Zonhoven ook winnaarsbloemen mocht ophalen en derde werd in Hulst, wacht in het veld nog WB-wedstrijden Benidorm en Hoogerheide en het WK in Tsjechië. ‘’Na de crosswedstrijden hou ik even rust en ga dan bij WV Schijndel mijn laatste wegseizoen in bij de junioren. Wat er daarna op mijn pad komt is afwachten, misschien een mooie ploeg.’’

Uitslagen Junior-vrouwen: 1. Puck Langenbarg (Ruurlo), 2. Mae Cabaca (Vlaardingen), 3. Noi Moes (Goirle), 4. Bloeme Kalis (Vlaardingen), 5. Roxanne Takken (Alphen aan den Rijn), 6. Sara Sonnemans (Someren), 7. Jente Koops (Ter Aar), 8. Isere Koster (Sittard), 9. Fenke Lenferink (Almelo), 10. Nanet Huising (Wateringen).

Senna Remijn slaat in de laatste ronde zijn slag
Offroad- Senna Remijn is kampioen van Nederland bij de junioren geworden. De crosser uit Wolphaartsdijk maakte zich in de laatste ronde los van zijn naaste belagers, achtereenvolgens uittredend juniorenkampioen Keije Solen en Michiel Mouris.

‘’Het NK was één van mijn doelen, heb me niet anders voorbereid dan voor andere wedstrijden, maar deze titel is heel mooi zo voor het WK in Tsjechië. Het NK was dit jaar spannend, zodanig, dat de top-5 (verder Keije Solen, Michiel Mouris, Floris Haverdings en Ruud Junior Nagengast (DR), wel aan elkaar gewaagd was’’, meende de kersverse crosskampioen van Nederland Senna Remijn. ‘’Ik denk niet dat ik in de koers kon zeggen, ik voel me de beste, wordt vandaag even kampioen. Ik pakte in de laatste ronde de kop over net voor de zandstrook. Daar pakte ik een heel klein gaatje, hield het vol en ik wist als ik achter het paviljoen als eerste omhoog kon lopen en als eerste het asfalt zou opdraaien dat ik hem in principe moest hebben. Toen was het alles of niets tot aan de finish.’’ De Zeeuw, die na de kerstdagen de winnaarsbloemen mocht ophalen in Zolder, Hulst en Zonhoven, was gematigd over het optreden de periode voor de feestdagen. ‘’Dit seizoen is voor mij tot nu toe niet helemaal top geweest. De WB ’s waar ik net niet meekon, sukkelen door een iets mindere voorbereiding op het EK-weg, het EK-cross waar ik ten val kwam, waardoor ik vanaf de vijftigste stek toch nog kon terugkomen tot een elfde stek. Op zich niet verkeerd, maar eigenlijk kon je niets meer. Het voordeel was dat ik aan het EK-cross wel een goed gevoel heb overgehouden. Sinds de kerst is het met overwinningen beter gegaan en dat heeft zich tot en met het NK vandaag doorgezet. Het gaat dus met de WB ’s in Benidorm en Hoogerheide richting WK de goede kant op. Het WK is voor mij een hoofddoel. Vorig jaar tweede, dus maar één plaats erboven’’, aldus Senna Remijn.

Uitslag junioren: 1. Senna Remijn (Wolphaartsdijk), 2. Keije Solen (Zwolle), 3. Michiel Mouris (Baambrugge), 4. Floris Haverdings (Zuidlaren), 5. Ruud Junior Nagengast (Beilen), 6. Max Rijvers (Lottum), 7. Rick Versloot (Hardinxveld-Giessendam), 8. Rinus Mijnten (Hoevelaken), 9. Antoine Quint (Westerbork), 10. Daan Dijkman (Groningen).