De Boer is leiderstrui wereldbeker kwijt

De Boer is leiderstrui wereldbeker kwijt

Sophie de Boer is geen leidster meer in de wereldbeker. In de derde manche in Milton Keynes werd de Enschedese zestiende. Sanne Cant won de wedstrijd door in extremis Katie Compton nog te passeren net voor de streep. Nikki Harris werd derde. 


Sabrina Stultiens was op de elfde plek de beste Nederlandse. Cant neemt de trui over van De Boer. "Het ging gewoon helemaal niet" erkende de Nederlandse, nog gestoken in de leiderstrui. "Ik ben deze week hard gevalllen op mijn schouder. Even dachten we aan een breuk, maar dat bleek niet het geval. Als reactie op de kneuzing kreeg ik vandaag ook nog koorts." De Boer baalde enorm dat het uitgerekend nu gebeurde. "Dan heb je die witte leiderstrui aan en dan fiets je ergens achteraan. Maar ik kon gewoon niet beter. Het klassement is nu ook helemaal weg natuurlijk. Morgen in Hamme-Zogge zal ik starten en ook daar proberen de schade te beperken."

'Niet mijn parcours'

Stultiens was ook niet helemaal tevreden. De nummer twee van Koksijde eindigde nu net buiten de top tien. "Honderd procent een verschil in ondergrond. Deze zware modderstrook, die ook heel technisch was, lag me een stuk minder. Dat is een aandachtspunt voor mij, dat moet beter kunnen, maar dat zal tijd vergen." Reza Hormes-Ravenstijn was 20e en derde Nederlandse in Milton Keynes. "Bij het oproepen van de rensters ging het al fout, na de eerste tien werd iedereen in snel tempo genoemd en stonden er rensters op de tweede rij die er niet hoorden. Dan kom je helemaal in het gedrang, maar later kon ik mijn eigen wedstrijd rijden. Maar ik heb wel genoten van de ambiance hier, dit mag een blijver zijn van mij, die wereldbeker in Milton Keynes."

Foto: © Sportfoto