Godrie (3) en Nieuwenhuis (5) sterk in Tabor

Godrie (3) en Nieuwenhuis (5) sterk in Tabor

Stan Godrie is derde geworden bij het WK veldrijden voor beloften en bezorgde de Nederlandse ploeg zo de derde bronzen medaille in twee dagen. Michael Vanthourenhout reed naar de titel. Joris Nieuwenhuis reed als eerstejaars naar een nette vijfde plaats. De twee Nederlandse beloften startten heel voortvarend, waar de Belgen de kat wat uit de boom leken te kijken.

 


Stan Godrie hoopte  vooraf vooral goed te starten. "Om uit het gedrang te blijven, dat lukte en toen merkte ik al snel dat ik op dit parcours goed uit de voeten kon en een goede dag kende. Ik ben eigenlijk niet buiten de eerste vijf geweest. Vanthourenhout stak met kop en schouders boven de anderen uit en Sweeck was ook net iets te sterk voor mij. Ik kon hem lang volgen, maar toen ik een foutje maakte, was brons het hoogst haalbare. Maar daar kan ik heel goed mee leven." Godrie heeft profambities. "Ik heb tot nog toe niets concreets, maar ik hoop dat deze medaille daarbij helpt."

Nieuwenhuis blij

Nieuwenhuis merkte dat hij ervoor moest waken niet te doldriest te keer te gaan. "Ik kwam op kop te rijden, maar wist dat ik zo vroeg in de wedstrijd niet door moest gaan, daar zou ik de tol voor gaan betalen. Ik ben heel blij met dit resultaat. Ik heb hier naar toe geleefd, maar had nooit durven denken bij de eerste vijf te kunnen eindigen. Ik hoopte nog even op de vierde plek toen Venturini stil viel, maar die herpakte zich."

Lammerts tevreden

Bondscoach Johan Lammerts kon tevreden zijn, hij bereikte nu al zijn doel van drie medailles, met de elite-wedstrijd nog voor de boeg. "Ik wist vooraf dat Stan Godrie in principe bij de eerste vijf zou kunnen eindigen en met een uitschieter mocht hopen op meer en hij wist hier echt boven zichzelf uit te stijgen. Heel knap hoe hij en Joris er vanaf het begin in vlogen en stand hielden voorin. Knap dat ze dat op het WK kunnen tonen."

Vanthourenhout sterk

Michael Vanthourenhout bleek op dit WK een klasse apart. "Mijn vertrek was niet denderend, maar toen ik mijn banden iets zachter liet zetten, kon ik snel naar voren komen en ook een voorsprong nemen. Ik wilde de anderen even testen, maar het bleek het goede moment. Toen heb ik doorgezet en dat bleek de juiiste keuze. Ik wil nog een paar weken genieten van het rijden in deze trui en dan zal ik overstappen naar de profs."